brick-tribeca-sand-tegeloutlet-495×400

Mancave


Als ik aan het woord “mancave” denk, denk ik meteen aan een donker, musky hol met een pooltafel, overal lege bierflesjes en glazen whiskey, de grote flatscreen nog op een oude “how I met your mother” aflevering terwijl ik ergens op de geriefelijke fauteuil mijn vriend snurkend terugvind.

Een mancave is natuurlijk een geheel persoonlijke ruimte, maar één ding hebben ze allemaal gemeen: no woman aloud. Mijn vriend trekt zich geregeld terug in zijn eigen mancave zoals we de ruimte noemen die speciaal gemaakt zijn voor onze liefdevolle mannen. Hij noemt dit dan “werken”, ik werk gewoon aan onze keukentafel, maar bon.

Het concept snap ik dus nog niet helemaal, maar ik laat hem er gewoon lekker zijn ding doen omdat ik weet dat dit hem gelukkig maakt.

Wist je dat….


Mannen die een ruimte voor zichzelf hebben, een ruimte waar ze tot rust kunnen komen na een stressvolle dag op het werk of eventjes het “gezaag” van hun dierbare wederhelft niet meer hoeven te horen, gelukkiger zijn?

In de VS is hier zelfs onderzoek naar toe gedaan. Bij mannen die een stressvrije eigen ruimte hebben, lag het stressniveau beduidend lager dan bij mannen die dit niet hadden.

Laat hem dan maar gewoon die ruimte hebben, denk ik dan.

matti-cavallino-2

Heeft u nog vragen of advies nodig?

LOGO_TEGELOUTLET_VERTICAAL_V1_2x
Afbeelding3

Hoe inrichten?


Maar hoe richt je deze nu het best in? (Niet dat ik hier enige zeg in had, maar goed.)

Welke zetel kies je? Ga je voor een Koffietafel? Een kast? Pooltafel of liever een sjotterkas?

Een mancave heeft meestal een manly, industriële look. Minstens even belangrijk als het meubilair zijn dus de vloer en muren. Als je geluk hebt en al in een industriële woning woont zoals wij, heb je meestal bakstenenmuren. De vloer daarentegen was een heel ander ding, in onze woning lag er in elke ruimte een mooie lichtgrijze keramische parketlook. Dit vond mijn vriend dan ook helemaal niets voor zijn stoere mancave. We (ik bedoel hij) koos voor een roodbruine typische bakstenen vloertegel. Het rode geeft een echt donker hol effect zoals in een Ierse pub.

Denk jij aan een mancave en ben je nog opzoek naar een passende vloer of wandtegel? Kom gerust eens langs in één van onze filialen en onze adviseurs helpen je graag met het realiseren van jouw droom!

Hieronder nog enkele andere passende mancave-tegels, exclusief gekozen door de stoere- mannen onder ons!